beta Commentality Public opinion icon

Pravno obvestilo

 

1. O COMMENTALITY

Commentality je spletno orodje za sledenje in merjenje javnega mnenja. Vgradljiva platforma za (ne)komentiranje omogoča boljše razprave pod spletnimi prispevki z osredotočanjem na „reakcije“ kot glavno vrsto sodelovanja, ne pa na „komentarje“. Namenjena je iskanju soglasja, razkrivanju sporazumov in spodbujanju skupnih točk v spletnih razpravah. Uporabnikom omogoča interakcijo z izjavami avtorjev prispevkov in drugih uporabnikov na način, ki manjša ovire pri sodelovanju, hkrati pa onemogoča čustvene in agresivne odzive na določeno temo.

Commentality razvijamo in vzdržujemo na inštitutu Danes je nov dan s finančno podporo Google DNI.

 

2. ZASEBNOST OSEBNIH PODATKOV

Vašo telefonsko številko potrebujemo za zagotovitev pristnosti vašega profila. Telefonskih številk ne zbiramo ali shranjujemo. Ko odpošljemo SMS, telefonsko številko anonimiziramo z algoritmom scrypt in operiramo samo s tako imenovanimi zgoščenimi vrednostmi. Za vse dodatne informacije smo na voljo na commentality@danesjenovdan.si.

 

3. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vsa koda, ki poganja Commentality je objavljena na https://github.com/danesjenovdan/ in je predana v javno domeno, tako da jo lahko kdorkoli uporablja brez omejitev.

 

4. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Avtorji orodja si bomo prizadevali za zagotavljanje korektnega delovanja orodja, vendar za morebitne netočnosti ali necelovitosti ne prevzemamo nikakršne zakonske ali druge odgovornosti. Zavezujemo se k prizadevanju, da bomo v največ 7 delovnih dneh od odkritja popravili vse morebitne napake, ki nam jih bodo sporočili in dokazali uporabniki.

Izjave do katerih se uporabnice in uporabniki odzivajo so avtorsko delo tretjih oseb in zanje ne nosimo nobene odgovornosti, prav tako ne odgovarjamo za morebitne napake / razhajanja v podatkih, ki jih pridobivamo s strani tretjih oseb.

Avtorji aplikacije ne odgovarjamo za:

  1. morebitne neposredne, posredne, naključne, posebne, kaznovalne, posledične škode, ali druge kakršne koli druge oblike škode, ki posredno, neposredno ali na kakršenkoli drug način izhaja iz napak, pomot ali netočnosti vsebine spletnega orodja;
  2. kakršnekoli škode, ki nastane zaradi nepooblaščenega dostopa do, ali uporabe, naših strežnikov in/ali katerihkoli in vseh v njih shranjenih podatkov.

Pridržujemo si pravico do dodajanja, odstranjevanja, spreminjanja ali nadgradnje spletnega orodja kadarkoli, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega obvestila.

Prizadevali si bomo za minimalizacijo tehničnih napak, vendar za morebitno nedosegljivost strežnikov, nepravilno prikazovanje orodja oziroma spletnega mesta, na katerem je vdelana, ne odgovarjamo.

 

5. O DANES JE NOV DAN

Commentality nastaja v okviru inštituta Danes je nov dan, ki se osredotoča na digitalno politično participacijo, transparentnost in nadzor. Hvala Google DNI in vsem posameznicam in posameznikom, ki so nam nesebično pomagali pri razvoju.